MENU
 

Android Akademi programına hemen başvur San Francisco'ya gitme şansı yakala!

Android Akademi programına hemen başvur San Francisco'ya gitme şansı yakala!

Google Türkiye ve Girişimcilik Vakfı, BTK desteği ile Türk Hava Yolları, General Mobile ve İTÜ Arı Teknokent sponsorluğunda üniversitede yazılım okuyan veya teknoloji konusunda kendine güvenen girişimcilik ruhuna sahip öğrenciler için Android Akademi’yi ikinci kez hayata geçiriyor.
Bu akademi ile Google ürünleri ve Android teknolojisiyle, 4 ana alanda yaşanan toplumsal sorunlara teknolojik çözümler üreten uygulamaların geliştirilmesini hedefliyoruz. Yapay zeka, Büyük Veri, VR, AR ve bulut gibi teknolojiler kullanılarak ürünler geliştirilebilir.
Android Akademi, Android (Kotlin), Google Asistan, Google Cloud, QwickLabs (Tensorflow, Kubernetes, IoT, Bigquery), Google Play gibi teknik eğitimlerin yanısıra girişimcilik alanında da Fikir Geliştirme, İş Modeli Kanvası, Yalın Kanvas, Pretotip/Prototip Oluşturma, Müşteri Doğrulama gibi katılımcıların sahip olması gereken tüm bilgileri içeren kapsamlı bir içerikten oluşmaktadır.
Akademimiz, Android uygulamalar ile toplumsal sorunları çözmek için motivasyonu olan ve yeni çözümler sunmayı hedefleyen tüm gençlere açıktır.
Günümüzde bir platform yaratmaktan, öğrenci ve öğretmen arasındaki etkileşimi artırmaya kadar eğitim alanında birçok yenilikler söz konusu. Teknolojinin eğitim sektöründe yaratacağı etki ile geliştirilecek yeni eğitim teknolojileri ile sık yaşanan sorunlara, daha geniş bir kitlenin aynı kalitede eğitime erişmesine olanak sağlayabilir. Teknoloji kullanılarak eğitim alanında yaratılacak etkili uygulamalar bu konunun ana teması olacaktır.
Kimler Katılabilir?
Programa üniversitelerin genel olarak mühendislik bölümlerinde okuyan ya da teknik altyapısı olan, kullanıcı deneyimine ilgi duyan ve mobil uygulama geliştirmekle ilgilenen en az iki lisans öğrencisi olmak koşuluyla lisans ve yüksek lisans öğrencileri 3-4 kişilik gruplar halinde başvurabilir.
Gruplarda en az 1 yazılımcı olması şartıyla, 1 kişinin kullanıcı deneyimi ve 1 kişinin de pazarlama konusunda bilgili olması hem takımınızın gücünü artırma noktasında hem de doğru uygulamaların çıkması noktasında faydalı olacaktır.
Türkiye'nin her yerinden başvuru alınacak olan programa İstanbul dışından seçilecek öğrencilerin ulaşım ve konaklama masrafları program tarafından karşılanacaktır. Programa katılım ücretsizdir.
Seçim Süreci
Android Akademi’nin katılımcıları iki aşamalı bir seçim sisteminden geçecek ve Akademi'ye katılmak üzere maksimum 15 ekip seçilecektir.
1. Başvuru Formu:
Online olarak doldurulan başvuru formunda adayların kişisel bilgileri, yazılım deneyimleri, girişimcilik potansiyelleri puanlanacaktır.
Bu aşamadatakımların kendilerini açıkça ifade etmeleri, başvurdukları alandaki fikirlerini doğru ifade edebilmeleri ve yetkinliklerini anlatabilmeleri çok önemli.
 
2. Online Mülakat:
Takımlar, seçim komitesi ile online mülakata katılacak. Mülakatta takımların başvurdukları mobil uygulama fikirleri değerlendirilecek ve iletişim becerileri puanlanacaktır. Jüride Girişimcilik Vakfı, Google, BTK ve destekçilerimiz yer alacaktır.
Bu aşamada ekiplerin fikirlerini ve ekiplerin güçlü yanlarını doğru ifade edebilmeleri çok önemli.
Başvuru Süreci
14 Şubat - 12 Mart
Online Mülakat
24 - 26 Mart
Eğitim ve Mentorluklar
16 - 20 Nisan
Startup Sunum Eğitimi
11 - 12 Mayıs
Startup Sunum Provaları
18 - 19 Haziran
Demo Day
25 Haziran
Android Akademi'ye Hazırlık
ndroid Akademi 4 aşamadan oluşan yaklaşık 2 aylık bir program.
1- Eğitim
5 gün boyunca seçilen takımlar Girişimcilik Vakfı ve Google eğitmenlerinden fikirlerini iş modellerine dönüştürüp uygulamalarını hayata geçirmek üzere çeşitli eğitimler alacaklar.
Google eğitim başlıklarının bazıları: Android (Kotlin), Design Sprint,Google Asistan, Google Cloud, QwickLabs (Tensorflow, Kubernetes, IoT, Bigquery), Google Play
Girişimcilik eğitim başlıklarının bazıları: Fikir Geliştirme, İş Modeli Kanvası, Yalın Kanvas, Pretotip/Prototip Oluşturma, Müşteri Doğrulama, Growth Hacking, Startup Sunumu
2 - Mentorluk
Akademi boyunca ve sonrasında ekiplerimiz, mentorlar eşliğinde mobil uygulama projelerinin iş modeli ve tekniği üzerinde çalışacaktır. Mentorlar pazarlama, finans, iş geliştirme, yazılım, satış gibi farklı uzmanlık alanlarından olacak​tır. ​Bootcamp’te 2 kez, Demo Day gününe kadar ise ihtiyaç halinde belirli aralıklarla ve süre ile mentorluk seansları devam edecektir. Mentorlarımız Girişimcilik Vakfı Mütevelli Heyeti ve networkü, Google networkü, General Mobile danışmanları ve farklı uzmanlardan oluşacak​tır.
3 - Sunum Eğitimi
Fikirlerini uygulama aşamasına getiren ekiplerimiz, Demo Day’de jüri önüne çıkmadan önce 5 dakikada fikirlerini nasıl anlatacaklarını sunum eğitimi ile deneyimleyecekler. Ekiplerimiz doğru sunum materyalleri, kısa bir zamanda fikrin etkili anlatılması ve sunum teknikleri konusunda kendilerini geliştirecekler. Sunum eğitimi Ankara’da gerçekleşecektir. 2 günlük Ankara programında ilk gün eğitimin ardından ikinci gün Akademi konularına uygun belirli şirketler ziyaret edilecektir.
4 - Demo Day
Demo Day’in sabahında önjüri, öğleden sonrasında ise final jüri gerçekleşecektir. 15 takım 5 dakikalık sunumlarını önjüri aşamasında tamamladıktan sonra final jüri aşamasına geçmeye hak kazanan 8 takım demo ve sunumlarını final jüri aşamasında gerçekleştireceklerdir. Jüri değerlendirmesiyle ​seçilecek olan ​maksimum 3 takım San Francisco'da girişimcilik ekosistemi gezisine katılma hakkı ​kazanacak ve mentorluk almaya devam edecektir. ​Uygulamalarını​ daha da geliştirmek üzere​​ ​Android Akademi, takımlara destek olmaya devam edecektir.
ÖDÜL
İlk üç takıma İTÜ Arı Teknokent'te inkübasyon desteği ve maksimum 3 takıma San Francisco ‘da girişimcilik ekosistemi gezisi.