MENU
 

İngiltere Büyükelçiliği – Sıfır Atık Girişimlerini Destekleme Proje Teklif Çağrısı

İngiltere Büyükelçiliği – Sıfır Atık Girişimlerini Destekleme Proje Teklif Çağrısı

İngiltere Büyükelçiliği Program Fonu kapsamında çevre ve iklim konulu girişimlere, Birleşik Krallık dış politikaları hedefleri doğrultusunda destek sağlamaktadır. Bu kapsamda sıfır atık girişimleri desteklemek amacıyla proje teklif çağrısını duyurmuştur. Başvurular için son tarih 6 Kasım 2020’dir. Projeler £15.000’a kadar destek sağlanacaktır.
Resmi duyurunun çevirisi aşağıda yer almaktadır.
TÜRKİYE'DE SIFIR ATIK ÇALIŞMALARININ DESTEKLENMESİNE YÖNELİK PROJE TEKLİFİ ÇAĞRISI
İngiliz Büyükelçiliği Program Fonu (BEF), 2020/2021 mali yılında, İngiltere hükümetinin dış politika hedefleri doğrultusunda, özellikle Glasgow'da düzenlenecek olan uluslararası iklim konferansından (COP26) önce küresel olarak iklim hedefini artırmak üzere, Türkiye'deki çevre ve iklimle ilgili çabaları desteklemektedir. Kasım 2021'de.
1. Proje hedefleri
Proje, Türkiye’nin düşük karbonlu ve sıfır atık ekonomisine geçişine geniş ölçüde yardımcı oluyor. Spesifik olarak, Türkiye ekonomisindeki israfı azaltmak isteyen hükümetin ülke çapında sıfır atık korumasını destekler ve pek çok politika (taşıma çantası ücretleri, depozito ödemesi gibi) İngiliz politikasını yansıtır. Sürdürülebilir politikalar için daha fazla halk desteğini teşvik ederek ve yönetilen bir geçişi destekleyerek çevre ve iklimle ilgili konularda halkın katılımını artırmak için tasarlanmış bir farkındalık artırma projesidir.
Proje temel olarak gıda israfı konusunda halkı bilinçlendirmeyi amaçlamakta ve genel olarak özel sektörü hedeflemektedir. Projenin özel hedefleri:
    Türkiye’nin sıfır atık projesinin ilkeleri doğrultusunda, özellikle gıda sektöründe, 3R ilkesini (azalt, yeniden kullan ve geri dönüştür) teşvik etmek.
    Hedef grupta ve genel halkta sıfır gıda atığı anlayışına yönelik davranış değişikliğine yol açın.
    Hedef grubu, uygunsa, tesislerinde sıfır atık sistemi (gıda ve organik atıkların ayrılması dahil) kurmaya teşvik edin.
    Pilot programlar ve en iyi uygulama paylaşımı yoluyla Birleşik Krallık’ın atık yönetimi konusundaki deneyimlerini genel olarak ve gıda atığını kategorik olarak Türkiye'de sergileyin.
2. Proje faaliyetleri
Proje, aşağıda verilen ana faaliyetlere göre tasarlanmalıdır:
    Atık yönetimi ve gıda atıkları konusunda Türk yetkililer ve işletmelerle en iyi uygulama mesajlarını ve tavsiyelerini paylaşmak için Birleşik Krallık (özel veya kamu) sektöründeki uzmanların içeriden ziyaret / sanal katılımıyla bir atölye çalışması.
    Anketler, kısa filmler dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere - gıda israfı konusunda daha fazla kamu bilinci oluşturmayı amaçlayan daha geniş bir kitleyi hedefleyen bir tanıtım kampanyası.
 
Proje planlanırken faaliyetler üzerindeki olası Covid-19 etkileri dikkate alınmalıdır.
Tüm proje faaliyetlerinde İngiliz Büyükelçiliği'nin görünürlüğü sağlanır.
3. Başvuru süreci
Başvurular İngilizce yapılmalıdır. BEF proje önerileri kısa listeye alınır ve İngiliz Büyükelçiliği Post Program Kurulu tarafından onaylanır. Finansman başvurusunda bulunmak için, ilgilenen kuruluşların Büyükelçiliğin Projeler Bölümüne bir proje teklifi, faaliyet tabanlı bütçe formu ve durum tespiti formu (lütfen eke bakınız) sunması gerekir. Teklifler yalnızca ekteki formlar kullanılarak gönderilmelidir. Bu, Program Sonrası Kurulunun teklifin kısa listeye alınıp alınmayacağına dair bir değerlendirme yapmasını sağlamak için gerekli temel bilgileri sağlayacaktır.
Proje teklifleri en geç 6 Kasım 2020 Cuma gece yarısına kadar Ankara'daki İngiliz Büyükelçiliği'ne BEF Posta Kutusuna gönderilmelidir.
Daha fazla değerlendirme için seçilen proje teklifi, Kasım 2020'ye kadar bildirilecektir.
İngiliz Büyükelçiliği, Kasım ayı sonu / Aralık 2020 başında başarılı proje uygulayıcısı ile ticari bir sözleşme (ticari kuruluş) veya bir hibe sözleşmesi (kar amacı gütmeyen kuruluş) imzalamayı amaçlamaktadır.
4. Bütçe ve zaman çizelgesi
Finansman Pound Sterling (£) cinsinden olacaktır. Bu teklif çağrısı kapsamında, BEF 15.000 £ (on beş bin Pound) 'a kadar kaynak sağlayacak. Aylık mali rapor alındığında ilk ödeme yapılacaktır. Kalan son ödeme talepleri Mart 2021'in ilk haftasında sonuçlandırılmalıdır.
Proje faaliyetleri 2021 Mart ayı sonunda tamamlanacak ve buna göre planlanmalıdır.
5. Seçim Kriterleri
Proje teklifleri aşağıdaki kriterlere göre değerlendirilecektir:
    Yukarıda verilen proje hedefleri ve faaliyetleriyle uyum
    Paranın genel değeri
    Finansman döneminde elde edilebilecek sonuçlar / çıktılar
    Net izleme ve değerlendirme prosedürleri
    Finansman bittikten sonra proje sürdürülebilirliği
    Risk ve finansal hesap verebilirlik prosedürleri
    Durum tespiti değerlendirmesi
6. Sıkça sorulan sorular
 
Yönetimsel ve Mali Boyutlar:
    Yasal statüye sahip herhangi bir kuruluş finansman için başvurabilir. Bireyler tarafından sunulan proje tekliflerini kabul etmiyoruz.
    İki mali yılı kapsayan projelere izin verilmez.
    Birleşik Krallık mali yılının 1 Nisan - 31 Mart tarihleri ​​arasında olduğunu lütfen unutmayın.
    Uygulayıcı bizden para transferleri alabilmelidir. Lütfen ön ödeme yapamayacağımızı unutmayın; başarılı teklif sahipleri ödemeyi yapmalı ve sonra bizden bu masrafları geri ödememizi istemelidir. Ancak bunun bazı istisnaları vardır.
    Kuruluşlar, proje toplamını tatmin edici bir şekilde yönetebildiklerini kanıtlamalıdır; Büyükelçilik, denetçilerden rapor talep edebilir.
Muafiyetler:
Akademik kurslar, hayır faaliyetleri, ticari faaliyetler, altyapı veya inşaat projeleri veya insani yardım finanse edilmez.
Eş finansman:
    Bir projenin daha geniş katılımını destekleyen bir ortaklık çerçevesi, teklifinizi güçlendirebilir.
    Diğer finansman kaynakları proje teklifinde belirtilmelidir.
    İngiliz Büyükelçiliğinin projedeki profili garanti edilmelidir.
Onay, sözleşme ve raporlama:
    Proje onaylanırsa, başvuru sahibine hibe koşullarının ana hatlarını çizen sözleşmenin iki nüshası verilecektir. İmzalı bir nüsha Ankara'daki İngiliz Büyükelçiliğine iade edilmelidir.
    Elçilik, uygulayıcıdan aylık mali raporlar ve bir ara ilerleme raporu isteyecektir.
    Aylık mali rapor alındığında ilk ödeme yapılacaktır.
    Proje tamamlandığında uygulayıcı, sözleşmede belirtilen süre içinde bir final raporu hazırlayacak ve Büyükelçiliğe gönderecektir.
7. İletişim
Projeyle ilgili sorularınız için lütfen James Charlton'a ([email protected]) veya Şule Erdal'a ([email protected]) e-posta gönderin.
Lütfen teklif verme süreciyle ilgili sorularınız için [email protected] adresine e-posta gönderin.
Yalnızca başarılı teklif sahipleriyle iletişime geçilecektir.