MENU
 

Silikonsuz Çipler Üreten Pragmatic, 182 Milyon Sterlin Yatırım Aldı

Silikonsuz Çipler Üreten Pragmatic, 182 Milyon Sterlin Yatırım Aldı

Pragmatik Yarıiletken, yarıiletken endüstrisinin önde gelen şirketlerinden biri olma hedefi doğrultusunda Seri D turunda Catalyst ve İngiltere Altyapı Bankası tarafından yönetilen bir yatırım turunda 182 milyon sterlin topladı. Tur, Northern Gritstone, Latitude, MVolution Partners, British Patient Capital, Cambridge Innovation Capital ve Prosperity7 Ventures gibi yatırımcılardan destek gördü.

Küresel sorunları çözme vizyonuyla hareket eden Pragmatik, esnek entegre devre teknolojisi üzerinde çalışarak dünya çapında kullanılabilecek mikroçipler geliştiriyor. Bu çipler, ambalaj ve giyim gibi ürünlerde kullanılmak üzere insan saçından daha ince, üretimi silikon çiplere göre daha ekonomik ve hızlıdır. Aynı zamanda, geleneksel silikonlu çip üretimine göre daha düşük karbon ayak izi bırakarak ekonomik ve sürdürülebilir çözümler sunmaktadır.

Cambridge merkezli Pragmatik, sadece sürdürülebilir bir seçenek olmakla kalmayıp aynı zamanda geleneksel silikon çipleriyle mümkün olmayan bir dizi uygulamanın da önünü açmaktadır. Şirketin teknolojisi, nesnelerin Radyo Frekansı ile Tanımlama Teknolojisi (RFID) ve yakın alan iletişimleri (NFC) gibi alanlarda kullanılmaktadır.

Pragmatik, aldığı yatırımı kullanarak Durham'da 15 dönümlük yeni bir üretim tesisi kurmayı planlamaktadır. Bu yeni tesis, büyüme hedeflerini hızlandırmak adına 5 kat daha fazla üretim kapasitesi sağlayacak ikinci bir üretim hattını içerecek. Şirket, İngiltere'nin kuzeydoğusunda konumlanacak yeni tesis ile sektördeki varlığını iki katına çıkarmayı amaçlamaktadır.

Yatırım anlaşmasının ardından şirketin CEO'su Scott White, "Zorlu makroekonomik koşullara rağmen bu yatırım turunun, Pragmatik'in benzersiz teknolojisine ve iş çekiciliğine verilen büyük bir güven ifadesi olduğunu belirtti. Şirketin imza niteliğindeki ultra düşük maliyetli, esnek form faktörü, hızlı üretim döngü süresi ve minimum karbon ayak izi, sektördeki temel zorlukların üstesinden gelerek yeni elektronik uygulamalarının hızla pazara sunulmasına ve yarıiletken üretiminin yerelleştirilmesine olanak tanımaktadır.