MENU
 

COSME Turizm Sektöründe Dijitalleşme ve Yenlikçiliği Kavrama Teklif Çağrısı

COSME Turizm Sektöründe Dijitalleşme ve Yenlikçiliği Kavrama Teklif Çağrısı

Hibe Başlığı (İngilizce)
Innovation uptake and Digitalisation in the Tourism Sector
Bütçe
8.000.000 Avro
Proje Başına Hibe
Maksimum 1.000.000 Avro
Sektör
REKABETÇİLİK VE KOBİler
Program
COSME (Competitiveness of Enterprises and Small and Mediumsized Enterprises)
Yayınlanma Tarihi
25/11/2020
Son Başvuru Tarihi
11/02/2021
İçerik (Türkçe)
AMACI
Bu Çağrının genel amacı, ulus ötesi işbirliği ve kapasite geliştirme yoluyla turizm KOBİ'lerinin dijitalleşme ve yeniliği içselleştirmelerine destek olmaktır
Eylemin özel amacı, turizm ekosistemindeki KOBİ'ler tarafından dijital dönüşüm, yenilikçilik ve akıllı turizm çözümleri için kapasite oluşturmak için ulus ötesi ve ekosistemler arası destek programları geliştirmek ve uygulamaya koymaktır.
AKTİVİTELERİN TÜRÜ
Kamu ve özel sektör paydaşlarından oluşan ulus ötesi bir konsorsiyum/ağ (KOBİ'lere ve seyahat teknolojileri, veri işleme ve benzer hizmetlerin sağlayıcıları, dijital çözümler, araştırma ve eğitim enstitüleri ile işbirliği yapan iş geliştirme merkezleri, hızlandırıcılar ve iş destek kuruluşları dahil, profesyonel dernekler), farklı COSME ülkelerindeki turizm KOBİ'leri için belirli faaliyetler düzenleyen bir aracı olarak hareket edecektir.
Konsorsiyum, dijital teknolojilerin yardımıyla yeni, yenilikçi yaklaşımlar, hizmetler ve operasyonlar geliştirme ve uygulama kapasitelerini oluşturmak için şirketlere doğrudan destek düzenleyecek ve sağlayacak, ancak aynı zamanda eşler arası öğrenmeyi teşvik etmek için sınır ötesi / uluslararası işbirliğini de kolaylaştıracaktır. Turizmde dijitalleşme, inovasyon ve yeni teknolojilerin alımını artırmak için bilgi ve iyi uygulamaları paylaşmak.
 
UYGUNLUK KRİTERLERİ
Uygun başvuru sahipleri tamamen veya kısmen kamu veya özel kuruluşlar olmalıdır; özel kuruluşlar uygun şekilde oluşturulmalı ve ulusal hukuka göre tescil edilmelidir.
Teklifler aşağıdaki başvuru sahipleri tarafından sunulabilir. Aşağıdakiler, geçerli olabilecek tüzel kişi türlerinin kapsamlı olmayan bir listesidir:
    kar amacı gütmeyen kuruluşlar (özel veya kamu);
    sivil toplum kuruluşları;
    iş destek kuruluşları. Bu tür iş destek kuruluşları, bir iş geliştirme merkezi / hızlandırıcı, laboratuvar, inovasyon merkezi, üniversite veya eğitim kurumu, araştırma merkezleri ve iş destek faaliyetlerini doğrudan KOBİ'lere yürütme konusunda kanıtlanmış bir kapasite ve deneyime sahip diğer ilgili kuruluşları içerebilir
    Ulusal, bölgesel veya yerel düzeydeki kamu kurumları ve kamu kurumları ve bunların Avrupa, uluslararası, ulusal, bölgesel ve yerel düzeydeki ağları veya dernekleri veya turizm alanlarından sorumlu veya faaliyet gösteren bir kamu otoritesi adına hareket eden kuruluşlar, ekonomik işler, endüstri, iş desteği veya ilgili alanlar;
    uluslararası kuruluşlar;
    turizm ve işletme desteğinde aktif olan mikro, küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ'ler) dahil olmak üzere özel ve kâr sağlayan kuruluşlar;
    ticaret ve sanayi odaları;
    turizm ve iş desteğinde aktif olan üniversiteler ve araştırma merkezleri dahil olmak üzere eğitim ve öğretim kurumları.
Gerçek kişiler uygun değildir.
Bağlantılı üçüncü şahıslar, yani başvuranlarla yasal veya sermaye bağı olan, ne eylemle sınırlı ne de tek uygulama amacıyla kurulmuş olan tüzel kişiler (aynı zamanda 'bağlı kuruluşlar' olarak da anılır), davada şu şekilde yer alabilir: uygun maliyetleri beyan etmek için başvuru sahipleri.
 Yalnızca aşağıdaki ülkelerde usulüne uygun olarak kurulmuş tüzel kişilerden gelen başvurular uygundur:
    AB Üye Devletleri;
    COSME Yönetmeliğinin 6. Maddesi uyarınca COSME programına katılan ülkeler.
UYGUN KONSORSİYUM
 
Uygun olabilmek için, bir teklifin aşağıdakilerden oluşan bir konsorsiyum tarafından sunulması gerekir:
    minimum 5 ve maksimum 10 üye / ortak - farklı tüzel kişilikler.
    en az 5 uygun ülkeyi kapsayan
    en az bir (1) ancak ikiden (2) fazla kamu kurumu ve kurumu.
    en az bir (1) iş destek organizasyonu.
Her bir konsorsiyum/ağ, en az üç (3) uygun ülkeden toplam minimum 60 turizm KOBİ'sini doğrudan destekleyecektir (finansal destek dahil). İlave ayrıntılar Çağrı ve Üçüncü Taraflara (Turizm KOBİ'leri) Mali Destek Verme Kılavuzunda verilmektedir.
Projenin süresi 25 ay ile 36 ay arasında olmalıdır.
Ekip ayrıca bir proje yöneticisi ve en az bir turizm uzmanı içermelidir.
BÜTÇE VE PROJELERİN FİNANSMANI
Projelerin eş finansmanı için ayrılan toplam bütçe 8.000.000 Avro olarak tahmin edilmektedir.
Proje başına maksimum hibe 1.000.000 Avro olacaktır.
Ajans, 8 ila 11 teklife fon sağlamayı beklemektedir.
Hibe, toplam uygun maliyetlerin maksimum% 75 geri ödeme oranıyla sınırlıdır.
Ajans, mevcut tüm fonları dağıtmama hakkını saklı tutar.
ZAMAN ÇİZELGESİ
AŞAMALAR        TARİHLER
a) Son başvuru tarihleri*             11/02/2021, 17:00 h Brüksel saati
b) Değerlendirme dönemi*       Mart – Temmuz 2021
c) Bilgilendirme tarihleri*            Temmuz – Ağustos 2021
d) Sözleşmelerin imzası*             Ekim – Kasım 2021
e) Başlangıç tarihi*         Kasım – Aralık 2022
SORULARINIZ İÇİN
Potansiyel başvuru sahipleri, bu çağrının içeriğiyle ilgili soruları e-posta ile [email protected] adresine göndermelidir.
Yalnızca bu işlevsel posta kutusuna gönderilen sorular yanıtlanacaktır. Cevaplar yalnızca periyodik olarak ve makul bir süre içinde bu sayfada yayınlanacaktır. Cevaplanması gereken son sorular, bu aramanın kapanış tarihinden en az 7 gün önce gönderilecek olanlardır.
Detaylı bilgi için: https://ec.europa.eu/easme/en/section/cosme/cos-tourinn-2020-3-04-innovation-uptake-and-digitalisation-tourism-sector