MENU
 

1511 TUBİTAK Öncelikli Alanlar Ar-Ge Destek Programı Kapsamında 33 Çağrı!

1511 TUBİTAK Öncelikli Alanlar Ar-Ge Destek Programı Kapsamında 33  Çağrı!

TÜBİTAK Öncelikli Alanlar Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Projeleri Destekleme Programıyla; Türkiye’de gelişmesi gereken öncelikli alanlar için belirlenmiş ihtiyaç odaklı, takibi ve analizi yapılabilecek ve bu alanların gelişmesine direkt katkı sağlayacak projelerin desteklenmesi amaçlanıyor. Bu program kapsamında sağlanacak desteklerle teknolojik yeterliliğin artırılması, hali hazırda kullanılan özelliklerin çeşitlendirilmesi ve kullanım alanlarının artması ve belki de en önemlisi teknolojik gelişmelere yön verebilecek yeni teknolojilerin ortaya çıkmasına fayda sağlanması bekleniyor. Açılan 33 çağrının kapsadığı projelerden 9’u Bilgi ve İletişim Teknolojileri alanında, 6’sı Otomotiv alanında, 5 tanesi Enerji öncelikli alanlarda, 4’ü Makine İmalat öncelikli alanında, 3’ü Sağlık öncelikli alanında,  1 tanesi Havacılık ve Uzay alanında, yine 1 tanesi Kimya alanında olurken son olarak da Metal ve Madencilik alanında da 1 tane çağrı açıldı. Desteklemeye dair diğer bilgiler ise şu şekilde;

  • 1511 TUBİTAK Öncelikli Alanlar Ar-Ge Destek Programı Kapsamında yer alan projeler tek aşamada doğrudan proje önerisi alınarak değerlendirilecek.
  • Programda destek oranı büyük ölçekli kuruluşlar için %60, KOBİ’ler için %75 olarak uygulanacak.
  • Kabul edilen bütçenin %10’u kadar olan kısmı, genel gider ödemesi olarak destek kapsamına ayrıca ilave edilecek.
Proje kapsamında doktora, tıpta uzmanlık, sanatta yeterlilik derecesine sahip olan üniversite personelleri veya kamu kuruluşları, özel sektörde çalışanlar ve en az 4 yıllık lisans eğitimini tamamlamış kişiler proje yürütücüsü ünvanı ile yer alabilecekler. 18 Ağustos 2017 tarihinde kapanacak olan çağrılarla ilgili daha detaylı bilgi için tubitak.gov.tr adresini de ziyaret edebilirsiniz.